Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Om os

Om Børne-Ungehuset Lundergaard Hjørring: 

Vi glæder os meget til at byde jer velkommen her i vores skønne hus, Børne Ungehuset Lundergård - en del af Område Nord-Vest. 

 

Hvad kendetegner Børne-Ungehuset Lundergaard Hjørring: 

Børne-Ungehuset Lundergård er et sted, hvor mange forskellige nationaliteter mødes, og hvor det at danne venskaber på kryds og tværs af sprog, kultur og traditioner ses som en ressource. 

På dagtilbudsområdet i Hjørring arbejder vi alle ud fra kommunens dagtilbudspolitik, samt de styrkede læreplaner. Herudover har vi i Børne Ungehuset Lundergård nedenstående værdier: 

Empati:  

At mærke egne følelser 

At kunne sætte sig ind i andres følelser og oplevelsesverden 

 At kunne handle på måder der understøtter relationer til andre 

Innovation: 

 At skabe eller indføre noget der ændrer den etablerede metode eller opfattelse 

At være skabende og nytænkende i en allerede eksisterende praksis 

At gøre noget som vidner om visionær tankegang eller nyskabende evner 

Anerkendelse: 

At blive set, hørt, mærket og respekteret som den du er, med de følelser og meninger du har. 

At blive anerkendt som person og for ens indsats 

At opleve gensidig respekt for forskellighed og nysgerrighed i forskellige oplevelsesverdener 

At betragte forholdet til et andet menneske som et gensidigt forhold mellem ligeværdige 

Social mestring: 

At opbygge kompetencer til at kunne begå sig i forskellige sociale arenaer, samt have selvkontrol til at omstille sig i de forskellige arenaer. 

At tackle og håndtere en social udfordring 

At have sociale kompetencer, der gør at man kan definere og løse udfordringer i menneskelige relationer 

Demokratisk dannelse: 

At blive hørt og taget alvorligt, som led i starten på en dannelsesproces og demokratisk forståelse 

At være aktivt deltagende i demokratiske processer og fællesskaber 

At indgå, gennem kommunikativ handlen og under ansvar for fællesskabet, i et forpligtende medborgerskab 

Inden jeres barn begynder i Børne Ungehuset Lundergård, modtager I et velkomstbrev. I brevet kan I blandt andet se hvem der er jeres primærpædagog, hvem I skal kontakte for at lave en aftale om opstarten og flere praktiske oplysninger. 

Det er vigtigt for barnets udvikling, at forældre og personale er klar over, hvad man forventer af hinanden. Kun gennem et tæt samarbejde med jer forældre kan vi sikre, at vores pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i jeres barns forudsætninger, så barnet får de bedste muligheder for at lære og udvikle sig. 

For at understøtte dialogen mellem forældre og personale, inviteres I til minimum tre dialoghjul-samtaler, inden jeres barn starter i skole. Samtalerne vil typisk være i forbindelse med de skift, der sker i jeres barns liv for at sikre den tryggeste overgang. 

 

Børne-Ungehusets nærmiljø:  

Børne Ungehuset Lundergård ligger i et dejligt nærmiljø, med skole, indkøbsmuligheder og natur meget tæt på. Herudover har vi vores egen bus, som gør det muligt for os, at tage på ture til stranden, skoven og andre spændende steder. 

 

Grupper: 

Børne og Ungehuset Lundergård består af Vuggestue med plads til 36 børn samt 4 gæstepladser for dagplejen, Børnehave med plads til ca. 120 børn, en Juniorklub og en Ungdomsklub. Herudover huser vi også en Minigruppe, som er en lille gruppe for 6 børn, som har brug for lidt ekstra hjælp i perioder. Gruppen har altid 2 voksne tilknyttet. 

I vuggestuen er børnene fordelt på 3 stuer, to aldersintegrerede og en for de ældste. 

Børnehaven består af to aldersintegrerede grupper, hvor børnene aldersmæssigt er fra ca. 2,10 år til ca. 4,6 år. De ældste børnehavebørn er samlet i Skovgruppen, som er den gruppe, man går i det sidste år inden skolestart. Skovbørnene er meget af tiden i vores Skovhytte i Vandsted Plantage, hvortil børnene køres frem og tilbage i vores egen bus. Når skolebørnene begynder i 4. klasse, kan de deltage i vores Juniorklub om eftermiddagene. Der kan de gå indtil de kan optages i vores Ungdomsklub, når de er blevet 11 år. Jeres barn kan således gå i Børne og Ungehuset fra det er 0 til det er 18 år, med en lille pause fra børnehaveklasse til og med 3 kl.  

Vi ved, at de relationer og den fælles historie der opbygges mellem barn, forældre og medarbejdere over tid, har stor betydning for barnets gode og trygge udvikling. 

 

Hvordan og med hvem samarbejder vi: 

Vi har en rigtig god brobygning med skolen, som sikrer at jeres barn kender lidt til skolen inden skolestart. Herudover samarbejder vi med Hjørring Musiske Skole, biblioteket, Vendsyssel Teater, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning hvorfra vi kan få råd og vejledning af f.eks. talepædagog, psykolog og fysioterapeut. 

Forældre og personale bruger Aula, et elektronisk komme/gå-program som nogle kender fra skolen. Her kan I give besked om barnet er sygt, holder fri, andre der henter, indtaste ferie osv. Det bliver også muligt for jer at lave legeaftaler med andre børn. Selv om I anvender Aula, er det vigtigt, at I får hilst på en af de voksne, når I afleverer jeres barn. Så ved vi at barnet er kommet og vi har overtaget ansvaret for barnet. På samme måde beder vi jer siger farvel til en af de voksne i børnehaven, når I henter jeres barn. 

 

Hverdagen: 

Vores almindelige åbningstid er alle hverdage fra kl. 6.30 til kl. 16.30 - fredag dog klokken 16. Der kan ansøges om udvidet åbningstid på hverdage og på lørdage. 

Børnehaven og vuggestue åbner sammen, og der vil være mulighed for at spise medbragt morgenmad indtil kl. 7.30. 

Kl. 7.30 fordeler børn og personale sig i deres egne grupper. 

Kl. 8.30 samles børnene og spiser formiddagsmad. Efter formiddagsmaden går børn og voksne i gang med spontane og/eller tilrettelagte aktiviteter De tilrettelagte aktiviteter tager ofte udgangspunkt i et aktuelt tema eller noget som børnene er optagede af. Det kan være temaer som forår, høst osv., og knyttet til disse temaer, afvikles aktiviteter som for eksempel musik, sang, madlavning, værksted, bibliotek og meget andet. 

Vi anbefaler, at jeres barn møder senest kl. 8.30, så jeres barn kan være med fra starten af aktiviteterne. 

Kl. 11.30 samles børnene til samvær og spisning i deres basisgrupper sammen med deres primærpædagoger. Vi lægger vægt på, at vi sidder og spiser sammen - hygger os og snakker. Efter spisningen går vi for det meste på legepladsen. 

Ca. kl. 14 samles børnene og så kan de vælge at spise deres frugt eller en mad fra deres madpakke. Herefter er der forskellige aktiviteter både ude og inde. 

Efter kl. 16.15, hvor de fleste børn er hentet, vil I opleve, at børnene fra Vuggestue, Børnehave, Minigruppe og Skovgruppe samles og slutter dagen af sammen. 

Da vi opholder os ude i al slags vejr, skal børnene have praktisk påklædning på - afhængig af årstiden. Vi vil gerne have, at der ligger skiftetøj og ekstra fodtøj i barnets garderobe. 

 

Mad og måltider: 

Jeres barn skal hver dag medbringe en madpakke (formiddag og middag) i en madkasse med navn på. Børnene får vand til måltiderne. I vuggestuen er der frokostordning, dvs. at de får serveret frokost hver dag. Forældrene sørger selv for frugt til børnene om eftermiddagen. Det gør man ved at aflevere et stk. frugt i en frugtpose (med navn på) i kurven i barnets gruppe hver dag. Om eftermiddagen spiser børnene frugten evt. sammen med en mad fra deres madkasse. 

 

Indretning i Børne-Ungehuset: 

Vi har til huse i et børnehus, som blev taget i brug i 2018, et dejligt rummeligt hus med god plads, samt en ny legeplads med plads til at boltre sig. Huset er indrettet således at hver afdeling har sine egne grupperum og derudover er huset også indrettet med forskellige funktionsrum, f.eks. atelier, motorikrum og lignende. 

Følg os på facebook : https://www.facebook.com/ Børne-Ungehuset-Lundergård/